dbhost: localhost Modalităţi de vânătoare - Complexul de vânătoare din Mereni

Parc de vânat Mereni   |   Regulile de vânătoare

Mistreţ din Complexul de Vânătoare

Efectiv de vânat de calitate, mediu natural neatins.
Aţi dori să vânaţi mistreţ, în Carpaţii Orientali, în Complexul de Vânatoare Mereni?

Modalităţi de vânătoare

I. Vânătoare individuală

1. Dibuit:

reprezintă una dintre cele mai frumoase modalităţi de a vâna. Vânătorul, singur sau cu partenerul, respectiv vânătorul însoţitor, încearcă să ajungă pe jos în apropierea vânatului, în timp ce are ocazia să admire numeroase alte specii. Această modalitate de vânătoare reprezintă o serie de „opriri”, adică vânătorul pregătit pentru tragere urmăreşte în mod permanent locul vânatului.

2. Pândă: (poate fi loc de pândă construită manual sau naturală, de ex.: tufiş).

Această modalitate este utilizată în primul rând pentru vânătoarea de specii de talie mare şi constă în faptul, că vânătorii aşteaptă vânatul la un loc familiar acestuia. Această modalitate de a vâna este una dintre cele mai confortabile. Vânatul poate fi observat mai uşor de pe locul de pândă.

II. Vânătoare în grup

Vânat de talie mare: Vânătoare prin mânare, respectiv gonire (vânătoare prin mânare vânat de talie mare, cu participarea a min. 6 persoane, vânătoare prin gonire cu participarea a min. 7 persoane)

1. Mânare:

Vânătoarea este efectuată de un număr mic de persoane, pe o suprafaţă de teren limitată. Nu se utilizează câini. Vânătorii însoţitori, odată ajunşi în spatele vânatului, se ocupă de mânarea vânatului, care poate fi doborât.

2. Goană:

Vânătoarea are loc pe o suprafaţă de teren mult mai mare, prin participarea mai multor vânători. Vânătorii se poziţionează pe locurile de tragere, goncii alarmează pădurea cu ajutorul câinilor, iar prada este mânată spre vânători fiind încolţită şi doborâtă.